zondag 17 oktober 2010

Howard Hodgkin, Time and Place - schilderijen 2000-2010

Ik bezocht onlangs de expositie van Howard Hodgkin in het De Pont Museum te Tilburg. Voor mij was Hodgkin nog een grote onbekende. Ik heb echter genoten van zijn werk.
Hieronder plaats ik de aankondiging van de tentoonstelling (website De Pont) en enkele foto's. De expositie is een echte aanrader. De expositie duurt t/m 16 januari 2011.


‘Schilder niet het object zelf, schilder de uitwerking die het heeft’


Deze tentoonstelling richt zich op Howard Hodgkins schilderijen van plaatsen en momenten in de tijd als subjectieve uitingen van een visuele ervaring. De tentoonstelling bestrijkt de afgelopen tien jaar in de loopbaan van de kunstenaar en omvat veel schilderijen die niet eerder voor een breder publiek te zien zijn geweest, waaronder een reeks sterk nieuw werk dat is voortgekomen uit de reeks Home, Home On the Range uit 2008. Als geheel zullen de werken inzicht geven in de fysieke én de emotionele lading van Hodgkins kunst die hij weet te bereiken door zijn gebruik van schaal, zijn gevoeligheid voor licht en zijn vermogen om schilderkunstige equivalenten van diepte en sfeer te creëren.


In de afgelopen jaren is Hodgkins werk op tentoonstellingen ofwel in termen van specifieke genres of types – interieurs, grote schilderijen – ofwel als volledige overzichtstentoonstelling gepresenteerd. Howard Hodgkin: Time and Place biedt een frisse kijk op het werk van de kunstenaar en laat zien dat zijn betekenis als een van de meest vitale, fascinerende schilders van onze tijd onverminderd groot is.


Howard Hodgkin werd in 1932 in Londen geboren en bezocht de Camberwell School of Art and de Bath Academy of Art, Corsham. In 1984 vertegenwoordigde hij Groot-Brittannië op de Biennale in Venetië. In 1985 ontving hij de Turner Prijs. Ruim veertig jaar lang is zijn werk internationaal tentoongesteld en het bevindt zich in belangrijke openbare en particuliere collecties over de hele wereld. Museale tentoonstellingen waren onder meer Paintings 1975-1995, die werd georganiseerd door het Modern Art Museum in Ford Worth en opende in het Metropolitan Museum of Art in New York, en vervolgens naar Fort Worth, Düsseldorf en Londen reisde, en een overzichtstentoonstelling in het Irish Museum of Modern Art (2006), Tate Britain and het Museo Nacional Centro de Arte Reine Sofia in Madrid.


Howard Hodgkin Time and Place is georganiseerd ism Modern Art Oxford en the San Diego Museum of Art, waar de tentoonstelling vanaf februari 2011 te zien zal zijn. Bekijk de website van Howard Hodgkin.




woensdag 6 oktober 2010

Nieuwe website Fred Geven

Fred heeft een nieuwe website. Het ontwerp voor de website werd gemaakt door Alva Design.
Het is een hele mooie website geworden die prima past bij het werk van Fred. Bezoek de website maar eens: www.fredgeven.nl