woensdag 28 september 2016

zonder titel 730

zonder titel 730 ❘ 24 x 30 cm ❘ olieverf op paneel

zaterdag 24 september 2016

Museum Voorlinden

Een bezoek gebracht aan het nieuwe Museum Voorlinden te Wassenaar. Een prachtige locatie en een bijzonder museum. Enkele werken gefotografeerd voor dit blog.






Maha Malluh 'Food for Thought'

James Turell 'Skyspace'
Richard Serra 'Open Ended'
Richard Serra 'Open Ended'

Richard Serra 'Open Ended'

Leandre Erlich 'Swimming Pool'
Leandre Erlich 'Swimming Pool'
Leandre Erlich 'Swimming Pool'



Elsworth Kelly
Ellsworth Kelly
Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly
René Margritte 'La Malediction (The Curse)'
Restauratieatelier
Bibliotheek

vrijdag 23 september 2016

Vrij naar Jan Mankes (opening)

Donderdag 22 september vond de opening plaats van de  tentoonstelling en veiling Vrij naar Jan Mankes. De eerste biedingen kunnen in het Museum worden gedaan. Vanaf 21 t/m 30 oktober 2016 kan er geboden worden via de kunstveilingsite www.catawiki.nl.

Hieronder een impressie:

v.l.n.r. Harm Jan Boven, Bettie van Haaster, René Korten
v.l.n.r. Marc Mulders, Arjan van Arendonk, Paul Corvers

v.l.n.r. Janus Metsaars, Corine Hörmann

v.l.n.r. Christiaan Kuitwaard, José Heerkens

Jan van den Berg

3e van rechts: Ingrid Simons

zondag 18 september 2016

Inschrijven Nieuwsbrief

Als je je wilt inschrijven voor mijn Nieuwsbrief met aankondigingen van exposities kan dat via: Inschrijven Nieuwsbrief

Uitnodigingen

Vrij naar Jan Mankes, Museum Belvédère 


Volgende week start de veiling van 130 kunstwerken die door evenzoveel kunstenaars werden gemaakt naar aanleiding van het schilderij 'Slootje met dopheide' van Jan Mankes (1889 - 1920). De opbrengst komt voor het grootste deel ten goede aan Museum Belvédère dat al jaren met minimale financiële middelen bijzondere tentoonstellingen tot stand brengt. De eerste biedingen (startbod € 250,-) vinden plaats in het museum en vanaf 21 t/m 30 oktober 2016 kan er geboden worden via de kunstveilingsite www.catawiki.nl (http://www.catawiki.nl/) . Zie hieronder de officiële uitnodiging en mijn bijdrage aan dit bijzondere project.

 

Imago Mundi (Benetton World Art Collection), Milaan 

 

 Deelname aan het project 'Imago Mundi' van de Luciano Benetton World Art Collection in Italië. 140 kunstenaars in Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen en een klein kunstwerk te maken van 12 x 10 cm. De werken worden onderdeel van een permanente collectie, ze worden gepubliceerd in een boek dat eind 2016 verschijnt, en ze worden later dit jaar in Italië geëxposeerd en maken daarna een wereldwijde tour.

Ruimte P60, Assen 


Solopresentatie 'Empty Spaces' 6 november t/m 27 november 2016 Hiervoor zal ik nog een aparte uitnodiging verzenden.

vrijdag 16 september 2016

Gemeente 's-Hertogenbosch verkoopt vijf atelierpanden

Op korte termijn, per 1-1-2017 dus, verkoopt de Gemeente 's-Hertogenbosch vijf atelierpanden. Deze panden hebben weliswaar de status van tijdelijk atelierpand maar als er vijf panden tegelijk verkocht gaan worden ontstaat er op korte termijn grote druk op de ateliermarkt. Het wordt dringen geblazen. Er wordt gewerkt aan nieuwe, bij voorkeur permanente locaties, geeft de Atelierbeheerstichting aan maar de kans dat dit niet op tijd gerealiseerd is, is erg groot. De consequentie is dat veel kunstenaars op straat komen te staan. Hierop had beter (eerder) geanticipeerd moeten worden. Inmiddels heb ik het pand aan de Helftheuvelweg bekeken. Ik ben erg benieuwd of hier op korte termijn geschikte atelierruimte van gemaakt kan worden. Ik baal nu nog meer van de kans op een permanent atelier aan de Bartjes die mij is ontnomen door het ondoorzichtige toewijzingsbeleid. Zie daar voor ook mijn eerdere blogs:

Atelierleed
Gesloten Bolwerk
Doofpot

Inmiddels heb ik op 29 augustus 2016 over het toewijzingsbeleid van ateliers contact gehad met Ad van Niekerk (hoofd Cultuur Gemeente 's-Hertogenbosch) en Janne van Wijnen (beleidsmedewerker Cultuur). Zij gaan met de Atelierbeheerstichting hierover in gesprek. De procedure moet transparanter en inschrijftermijn en urgentie moeten meegewogen worden. Bovendien is het nodig dat er een bezwarenprocedure komt zodat zodra de procedure niet correct gevolgd wordt hiertegen formeel bezwaar gemaakt kan worden. Zonder toelichting of verantwoording iemand afwijzen kan dan niet meer!!!

Beste huurders,



Zoals jullie wellicht al ter ore is gekomen of in de krant hebben gelezen is de gemeente Den Bosch voornemens een groot aantal panden af te stoten door ze 
in de verkoop te doen. De gemeentelijke vastgoed afdelingen hebben deze opdracht gekregen van de raad.
 Voor de ABS betekent dit dat zij hierdoor maar liefst vijf panden zal gaan verliezen.

Deze panden zijn:



1. Zwartbroekweg
2. Gaasterland

3. Kruisstraat

4. Chopinstraat

5. De Vlieger



Het is op dit moment niet te zeggen wanneer de panden precies verkocht zullen gaan worden. Wij zullen ons uiteraard aan de opzegtermijnen houden
 zoals die met jullie contractueel zijn afgesproken.
 De ABS is druk op zoek naar vervangende ruimte en dan vooral in de permanente sfeer. Zo zijn wij op dit moment bezig met de verwerving van:


1. Helftheuvelweg 11 (aan de wachtlijst gemaild vorige week)

2. Een schoolgebouw aan de vijfde Rompert 

3. De Kaaihallen



Van deze drie panden is vooralsnog de Helftheuvellaan in onderhandeling en daar zijn ook al de eerste bezichtigingen geweest. Indien je naar aanleiding
van bovenstaande belangstelling hebt om een keer te gaan kijken aan de Helftheuvellaan kan dat.
 Het schoolgebouw aan de vijfde Rompert zal naar verwachting binnen nu en eind 2016 naar de ABS gaan.
 De Kaaihallen is op dit moment nog erge onzeker gezien het feit dat de politiek zich hier binnenkort over zal moeten uitspreken.
 Mochten jullie naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunnen jullie de ABS bellen of mailen. Langskomen op kantoor ABS kan natuurlijk
 ook, maak daarvoor even een afspraak.



Met vriendelijke groet,



Wytse Bakker 

Directeur

donderdag 15 september 2016

Vrij naar Jan Mankes (2)

Volgende week start de veiling van 130 kunstwerken die door evenzoveel kunstenaars werden gemaakt naar aanleiding van het schilderij 'Slootje met dopheide' van Jan Mankes (1889 - 1920). De opbrengst komt voor het grootste deel ten goede aan Museum Belvédère dat al jaren met minimale financiële middelen bijzondere tentoonstellingen tot stand brengt. Het kleinste deel komt ten goede van de kunstenaar die ook van zijn of haar kunst moet leven.
De eerste biedingen vinden plaats in het museum en vanaf 21 t/m 30 oktober 2016 kan er geboden worden via de kunstveilingsite www.catawiki.nl.



Mijn bijdrage: SMOD, acryl en olieverf op paneel



















woensdag 7 september 2016

Vrij naar Jan Mankes


Ik neem deel aan de hieronder genoemde presentatie. Het bericht komt van de site van Museum Belvédère.  Ga naar site Museum Belvédère


3 september t/m 30 oktober

Vorig jaar werd een nieuw topstuk van Jan Mankes aan de collectie toegevoegd, namelijk Slootje met overhangende dopheide. Meer dan honderd kunstenaars die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij Museum Belvédère, kregen het verzoek om geheel naar eigen inzicht (maar op het formaat van het schilderij!) beeldend te reageren op dit werk. De kunstenaars variëren van ‘realisten’ tot ‘abstracten’ en van schilders tot fotografen.
De resultaten worden getoond in een speciale presentatie, er zal een thema-uitgave van het museumtijdschrift MB over verschijnen en het project wordt afgesloten met een kunstveiling. Om Museum Belvédère - een particulier museum zonder structurele subsidie - financieel te ondersteunen, dragen de deelnemende kunstenaars een gedeelte (of soms zelfs de gehele) opbrengst af aan het museum.
Museum Belvédère maakt succesvolle tentoonstellingen, ziet zijn collectie jaarlijks groeien met belangrijke werken, maar heeft als enig niet-gesubsidieerd museum in Noord-Nederland steeds meer moeite zijn exploitatie op orde te houden. Verschillende initiatieven zijn ontwikkeld om daar verandering in te brengen. Meer informatie over de kunstveiling en de deelnemende kunstenaars, volgt later.