maandag 30 mei 2011

‘Hommage aan de collectioneur' in de E.M. Galerie

Persbericht

De E.M. Galerie in Drachten toont vanaf 8 juni tot en met 16 juli 2011 een veelzijdige selectie uit de ruim 160 werken tellende kunstcollectie van de Drachtster verzamelaars Klaas en Alie Brandsma. Al veertig jaar verzamelen zij eigentijdse beeldende kunst, vervaardigd door uiteenlopende vooraanstaande kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zo zijn onder meer werken te zien van onder anderen Etienne Elias, Yvan Theys, Johan Haanstra, Jan Cobbaert, Alphons Freijmuth. Ook is er meer recent werk van Paul Corvers, Theo Overgauw en Fons Hoiting. Enkele van deze laatste kunstenaars zijn afkomstig uit de ‘stal’ van E.M Galerie.

Gelijktijdig wordt op de bovenverdieping van de galerie nieuw werk geëxposeerd van Johan van Aken uit Drachten, Max Dogin uit Hamburg en Eliza Kopec uit Den Haag.

Johan van Aken experimenteert met behulp van de multimediale mogelijkheden van de computer met de oneindige variatie van de talloze kleuren die gemaakt kunnen worden uit de basiskleuren cyaan, magenta, geel en kara (zwart). Hij gebruikt dit kleurensysteem, dat ook bij het drukken wordt toegepast, in de bewerkte foto’s die hij in zijn video’s toepast en bij de daaruit geprinte ‘filmstills’. Dit leidt tot de geschilderde geometrisch-abstracte composities, die in E.M. Galerie te zien zijn.
Bij Paul Corvers staat vooral het landschap centraal. Corvers’ blik op de natuur is soms breed, wat men terugziet in schilderijen waarop grote lege landschappen, woekerpartijen, vlaktes, waterspiegelingen en horizonten worden afgebeeld. In andere werken brengt Corvers de schoonheid van het landschap terug tot de kern, waarbij hij inzoomt op basale elementen van de natuur als bomen, takken, bloemen of wolken.
Max Dogin experimenteert in zijn werk met kleuren. E.M. Galerie presenteert voor het eerst een kleine selectie van kleurrijke tekeningen met als verbindend thema ‘Bloemen’.
Eliza Kopec stelt zich ten doel universele ‘beelden’ te maken. Daarbij kiest zij voor geometrische vormen, omdat deze een zekere objectiviteit bezitten en geen associaties met de zichtbare werkelijkheid oproepen. En boven alles streeft zij naar schoonheid.

De expositie loopt van 8 juni tot en met zaterdag 16 juli 2011.
De opening vindt plaats op woensdag 8 juni a.s. om 19.00 uur.
E.M.Galerie is gevestigd aan de Heideanjer 8/b in Drachten (op het Kantorenpark aan de A7) en is tijdens deze expositie geopend op vrij en za van 13.00-17.00 uur tijdens exposities en verder na telefonische afspraak (06 22121831).
link: E.M. Galerie

link: Galeries.nl


     Elias

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.