woensdag 7 september 2016

Vrij naar Jan Mankes


Ik neem deel aan de hieronder genoemde presentatie. Het bericht komt van de site van Museum Belvédère.  Ga naar site Museum Belvédère


3 september t/m 30 oktober

Vorig jaar werd een nieuw topstuk van Jan Mankes aan de collectie toegevoegd, namelijk Slootje met overhangende dopheide. Meer dan honderd kunstenaars die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij Museum Belvédère, kregen het verzoek om geheel naar eigen inzicht (maar op het formaat van het schilderij!) beeldend te reageren op dit werk. De kunstenaars variëren van ‘realisten’ tot ‘abstracten’ en van schilders tot fotografen.
De resultaten worden getoond in een speciale presentatie, er zal een thema-uitgave van het museumtijdschrift MB over verschijnen en het project wordt afgesloten met een kunstveiling. Om Museum Belvédère - een particulier museum zonder structurele subsidie - financieel te ondersteunen, dragen de deelnemende kunstenaars een gedeelte (of soms zelfs de gehele) opbrengst af aan het museum.
Museum Belvédère maakt succesvolle tentoonstellingen, ziet zijn collectie jaarlijks groeien met belangrijke werken, maar heeft als enig niet-gesubsidieerd museum in Noord-Nederland steeds meer moeite zijn exploitatie op orde te houden. Verschillende initiatieven zijn ontwikkeld om daar verandering in te brengen. Meer informatie over de kunstveiling en de deelnemende kunstenaars, volgt later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.