maandag 2 januari 2017

Ateliers in 's-Hertogenbosch

Voor wie de gang van zaken in 's-Hertogenbosch rond te toewijzing van ateliers niet kent, kan in mijn eerdere blogs over mijn ervaringen lezen. Je wordt er niet blij van. Hieronder staan de links in chronologische volgorde:

Atelierleed
Gesloten bolwerk
Blogspot
Gemeente 's-Hertogenbosch verkoop vijf atelierpanden
Aanpassingen toewijzingsbeleid ateliers verbetering?

Inmiddels heb ik nog steeds geen zicht op een ander atelier. Het aanbod, zeker van permanente ateliers, is bijna niets. De tijdelijke panden worden door de Gemeente 's-Hertogenbosch bovendien in ras tempo verkocht. Op korte termijn staan tientallen kunstenaars gewoon op straat!
Dit maakt mijn eerder ervaring des te schrijnender. Het atelier waar ik een kans op had bij de voormalige Bartjesschool is door bewoners binnen de eigen vriendenkring toegewezen. Contacten met andere atelierbewoners uit de Bartjes bevestigen dit beeld.

Het is daarom teleurstellend dat de inschrijftijd bij de ABS, een objectief gegeven, gewoon genegeerd mag worden volgens het toewijzingsbeleid van de Atelierbeheerstichting. Dit 'beleid' staat inmiddels ook op de website van de Atelierbeheerstichting: naar website ABS. Wat er nog niet geregeld is, is de bezwarenprocedure. Dit zou ook per januari 2017 op de website moeten staan. Hier heeft men duidelijk minder haast mee.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.