woensdag 22 mei 2019

Homerun #1, De Natuur

Onder de noemer Homerun biedt Willem Twee muziek en beeldende kunst aan Brabantse kunstenaars de mogelijkheid hun werk te tonen in een bijzondere context. De 1e editie van Homerun heeft als thema De Natuur en het sleutelwerk is “Garden Awakening” uit 2018 van Marc Mulders. Het werk dient als opmaat voor de groepsexpositie.
Mijn werk 'Het Laatste Licht' is geselecteerd en zal tijdens deze bijzondere tentoonstelling te zien zijn.

De Natuur
De natuur is een geliefd, nooit aflatend en altijd actueel thema in de beeldende kunst. Het is een belangrijke inspiratiebron voor veel kunstenaars. Voor sommige is de natuur een uitvalsbasis waarin ze zichzelf terug vinden: een omgeving waarin hun creatieve kwaliteiten kunnen stromen en gestalte krijgen, of de plek waar een diepe spirituele beleving ervaren wordt. Voor anderen is de natuur een onbegrijpelijk en niet te doorgronden fenomeen.
Deze tentoonstelling poogt geen totaaloverzicht te geven van ‘de natuur’. Deze tentoonstelling is een weerspiegeling van hoe (Brabantse) kunstenaars het thema ‘natuur’ verbeelden en geeft een inkijkje in hoe zij het fenomeen ervaren: niet alleen als een hoopvolle, romantische ‘buitenwereld’ maar ook als een donkere, obscure plek. Ook is het thema een voedingsbodem voor het inzichtelijk maken van het circulaire proces van groei en verval, dood en leven.
Homerun#1, De Natuur is een diverse en veelzijdige tentoonstelling waarbij uit 210 ingezonden werken van Brabantse kunstenaars een selectie is gemaakt door een vakjury bestaande uit:
Marc Mulders, schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier
Hans November, conservator 20ste- en 21ste-eeuwse kunst HNBM
Geert Verbeke / Tineke Schuurmans, Verbeke Foundation
Marie jose Eijkemans, lezing-gever hedendaagse kunst en hoofd educatie De Pont museum
Homerun#1, De Natuur
1 juni t/m 7 juli 2019
OPENING: zaterdag 1 juni 2019, 15.30 uur
Entree: gratis
Willem Twee muziek en beeldende kunst
Boschdijkstraat 100
5211 VD 's-Hertogenbosch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.